Nagy meglepetések voltak idén a Copa America-n. Argentína már elbúcsúzott (szerencsére Messi már csak oldalról nézi a meccseket), és Brazília is. A játék pedig igazán pocsék, a meccsenkénti gólátlag csak 2.

Mi lehet ennek az oka? Sokan azt mondják a nagy csapatok nem elég motiváltak. Úgy gondolom egy tényezőt kifelejtenek. Minden csapat annyira tud játszani amennyira hagyják. Valójában a kis és a nagy csapatok játéka is változott.
 
 
A kis csapatok átka:

Nagyon sok tehetséges játékost már fiatalon elviszenk európába, ahol megtanítják neki hogyan kell védekezni és hátul gurigázni. sokáig azt hittük (reméltem), hogy az olasz stílus olaszországban marad, de mint egy jó vírus átterjed más földrészre is. A dél-amerikai foci kezdi elveszíteni az „ártatlanságát”. A kis csapatok megtanultak védekezni, keményen védekezni. Itt már nincs lehetőség 4-5 cselre, mert a második játékos már „felnyomja” jó európai felfogás szerint. A jó latin focit tönkreteszi a foggal-körömmel védekezés. Így tudott x-elni venezuela brazíliával. (De örültem neki :))
 
A nagycsapatok átka:

A magasabban jegyzett csapatok pedig a Barcelona védekező fociját szenvedi! (Igen, védekező)
Sokakkal ellentétben én nem szeretem a barsza játékát. A legdeffenzívebb amit valaha láttam, mind ezt alátámasztja hogy alig kapnak gólt. Nincs nagy különbség a közt hogy az ellenfél gurigázik előtted 90-ből 85 percet, vagy te gurigázol ugyan ennyit a saját térfeleden. A copa-n is erőltetik a sok passzt, a labdatartást, de szegény kicsi Messi belefulladt a nagy erőlködésbe.
Nem csoda hogy a braziloknál is elszakad a cérna, és tömegverekdés alakul ki. :)
Bár az is elképzelhető hogy eladták a meccset mind annak idején a vb döntőt a franciáknak. :)
 
Szegény Farkas Norbi a sport1-en annyira szorított messi-nek hogy „majdnem” elfelejtette a pártatlanságot. Rossz volt hallgatni ahogy messi-t istenítni aztán sajnálja. (én mondjuk a végén boldog voltam)
 
Az unalmas meccseken azzal ütöttem el az időt hogy „magyarosítottam„ az argentín játékosok neveit. Szigorúan „farkas norbi” kiejtésével (amit tudunk hogy helyes, csak vicces):
 
Kárloz Tévézz (Carlos Tévez)
Estebán Kandisznó (Esteban Cambiasso)
Fernándó Dákó (Fernando Gago)
Hávié  Maskarán-jó (Javier Mascherano)
Lukas Biblia (Lucas Biglia)
Nikolá Bőrdisznó (Nicolás Burdisso)

Konklúzió: haldoklik a foci, hála európának és a barszának!

 

 

Címkék: barcelona foci európa argentína venezuela america brazília messi argentina copa farkas norbi

A bejegyzés trackback címe:

https://ubisali.blog.hu/api/trackback/id/tr63076271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barca86 2011.07.18. 12:58:58

Jó írás,de hogy a barca védekező focit játszik érdekes állítás.Az elmúlt 3 szezonban 105,98,95 gólt rúgtak,de biztos neked van igazad.

májkifiam 2011.07.18. 13:32:54

vagy csak szimplán utálja messit
süti beállítások módosítása