Rettentő hosszú várakozás után megérkezett a Kínából rendelt Lenovo A820 mobilom, és mivel nem olvastam még komplett leírást a készülékről, úgy gondoltam neki ugrok, hátha valakinek tudok segíteni a választásban.


A puszta tények

  • Operációs rendszer:  Android 4.1.2
  • Processzor:              MTK6589, 4x1.2GHz (4 magos)
  • Belső memória:         4GB (SD kártyával bővíthető)
  • Rendszer memória:   1GB
  • Kijelző mérete:          4.5 Inch
  • Kejelző típusa:          capacitive érintő képernyő (5 pontos multi touch)
  • Felbontása:               960*540Q pixels
  • Színek száma:          16M IPS
  • Fm Rádió
  • 3.5 Jack aljzat
  • Wifi, Bluetooth, GPS
  • Kamera felbontása:     8.0 Mp (maximum 3264 x 2448 felbontású képek, és HD videó felvétel)
  • Méretek:                     130 x 70 x 12mm
  • Súlya:                         182g (akkumulátorral együtt)
  • Akkumulátor:               2000 MAh

Hiányosságok: Nincs vaku (LED segédfény), nincs első kamera, nincs Notification LED, és nincs kamera gomb.

Nagyjából ezek a legfontosabb tudnivalók, biztos van amit kihagytam, majd úgy is megkérdezitek. :)

A  készülékem a tmallbox.com oldaláról származik, szállítással együtt 153 dodó volt az ára. (150$+3$ szállítás)
A telefon Szingapúr Postával érkezett meg, nettó 10 nap alatt, így aztán a kínzó várakozás még sem volt olyan hosszú. A doboz tartalmazott egy töltőt (európai szabvány átalakítóval), egy mikro usb adatkábelt, egy sztereo headset-et, jótállási papírokat, leírást, egy ajándék kemény tokot, és egy ajándék képernyő védő fóliát, amit a lenti képen meg is tekinthettek:

DSCF2427.JPG

Kicsomagolás után egyből kezelésbe is vettem a "kicsikét". Ami nekem nem is annyira kicsike... 3.7"-os telefonomról költöztem át az A820-ra így eleinte picit nyújtani kellett az ujjaimat, de az igazat megvalva, 1-2 nap után hozzászoktam, és most pont méret... nagyobb nem kellene, de ezt még elérem... éppen hogy még "egykezes" telefon :D

(azok a képek, amin nincs rajta a telefon, azok bizony vele készültek)
IMG_20130604_162147.jpg

Szóval a "TepsiPhone" pont marokra való, pedig állítólag rövid ujjaim vannak:

DSCF2430.JPG
DSCF2428.JPG
Első tapintásra is kellemes, minőségi anyagnak tűnik. Nem nyikorog, és nincs rajta semmi "feltűnő", mármint amire azt mondanád, hogy: "Hú ba*#&*, ez meg micsoda?". Szóval egyben van. :)
Sokkal vékonyabb mint gondoltam, így zsebben (még a kemény tokban is) kényelmesen elfér. 

A bekapcsolás, nagyon furi volt... sohasem láttam még androidot 20 mp alatt be boot-olni :) Dolgozik a "négymagos".
Egy Android 4.1.2.-es JellyBean fut, amit rootolva kaptam, TWRP (Team WinRecovery Project)  recovery programmal szerelve. Ez azért is jó mert tudunk mentést készíteni a komplett telefonról. Az OS elvileg Multi-Language, vagyis tartalmazza a magyar nyelvet, de ne várjatok sokat tőle (olyan 70-80%-os a fordítás), az angol tökéletes (az én angolomnak).

A kedves kollégák, kiírtottak belőle minden kínai programot, így csak a Lenovo sajátjai vannak rajta ami egyáltalán nem zavaró, egy-kettő még hasznos is.

Apró szépséghiba, hogy a belső memória (4Gb) érdekesen van particionálva, két részre osztva, egy fenntartva a programoknak, a másik fele egy virtuális sd kártyának... hát persze, az úgy kevés... de hála a lelkes magyar fejlesztő csapatnak, egy egyszerű program segítségével kb. 1 perc alatt összelehet vonni a kettőt és hipp-hopp... így születik a külső tárhely! :)

A srácok készítettek rá egyedi ROM-okat, és magyarítottak is, de az alap rendszer is nagyon jól működik, ezért csak a teljes magyar rendszer csábíthatja a kalandra vágyó adrenalin függő embereket.

IMG_20130601_152813.jpg
Annak ellenére, hogy nincs vaku, meglepően jó képeket készít. Töltök is fel párat.

IMG_20130601_152817.jpg

Az akkumulátor is kielégítő üzemidőt engedélyez, normál használat mellett 1.5 nap a nagy átlag (3g, wifi, szinkron, játék, telefonálás). A beépített Lenovo Power Saver programmal, tovább nyújthatjuk ezt az időt.

És akkor ami a legfontosabb a teljesítmény teszt: Igen! :) Viszi! :D Need for Speed: Most Wanted; Modern Combat 4, tesztelve! Meg sem rezzenti :) Igazából a Tegra függő játékokat kivéve, minden akadás mentesen fut. :)
Antutu: 12500-14000 pontig ;)

Mint bennem biztos másban is felmerülnek kételyek, de mind elszállt, amint kézbe vettem.

Sokáig tart mire megérkezik! - a 10 nap nem olyan sok.
Az eladók megbízhatóak? - ez egy korrekt Kínai webshop, többen rendeltek már és még senki sem panaszkodott. További infót a rendelésről és a postázásról itt olvashatsz.
Biztos jók ezek a kínai csodák? - jók, kellemes, minőségi darab. A Lenovo azért ismerősen cseng, a laptopjaik nagyon jó minőségűek ezért is fordítottam tekintetem kelet felé :)
De megy is rendesen? - zökkenőmentes, a 200 darab hozzászólást 1 mp alatt scroll-ozza a böngésző, a billentyűzet is pikk-pakk felugrik ha kell :)
Biztonságos a fizetés? - nagyon sokan vásároltak már ilyen telefont Magyarországon, ezek kijárt utak, a PayPal pedig teljesen biztonság
De ha baj lesz az Androiddal mit csinálok? - nagyon jó közösség van a fórumban, hajnalban is bár ki segít, ha elrontottál valamit. 

Remélem mindenkinek megjött a kedve ehhez a kínai dual sim-es ketyeréhez. Én elégedetten használom. :)

IMG_20130604_162205.jpg
ps: innen mindent megtudhattok, a magyar lenovo A820 guruk törzshelye itt van!

A bejegyzés trackback címe:

https://ubisali.blog.hu/api/trackback/id/tr195343890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása