De voltak annyira rendesek hogy legalább odaírták hogy 70% :D

absinth.jpg

"Időnként tévesen likőrnek nevezik, de az abszint hozzáadott cukor nélkül készül, így a párlatok közé sorolandó." /Csajom Wiki/

Címkék: alkohol vicces fail

A bejegyzés trackback címe:

https://ubisali.blog.hu/api/trackback/id/tr505021273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

O.Ádám 2013.01.17. 12:05:49

Az itallapok ilyen szempontból annyira rosszak szoktak lenni, hogy ezt már szinte fel sem veszi az ember...

Simán megtalálni a Camparit a vermutok közt, Portorico 60-at a rumok közt, aromás szeszeket a pálinkák közt, de még abba is bele lehetne kötni, hogy a Metaxa nem nevezhető se brandynek, se cognac-nak:)

Dexxter182 · http://ubisali.blog.hu 2013.01.17. 12:12:42

@O.Ádám: Hát igen, csak amikor a nem annyira járatos szőke hölgy kér egy felest! a koktél mellé, akkor biztos meglepődik mikor belekortyol :D

O.Ádám 2013.01.17. 16:02:48

@Dexxter182: Igazából az a kínos az egészben, hogy a nő jogosan lepődne meg, és a vendéglátós volna a tudatlan. Az igazi abszint ugyanis határozottan nőies ital; nem rövidital, hanem koncentrátum, amit kb. 11-12%-ra hígítva kell meginni, vagyis a likőröknél is könnyebb.

Namost attól függetlenül, hogy az abszint ma még egy szabályozatlan italfajta, és az „absinthe” felirat általában az abszintra nem is hasonlító italokat takar, amiket a „művelt úri közönség” töményen húz le, elég gáz a felszolgáló (és a hely) részéről, ha szó nélkül felesként szolgálja fel, és meg sem említi, hogy ezt esetleg hígítani is lehetne (kellene).

Az meg csak ráadás, hogy az itthon „abszintként” forgalmazott italok (a valódi abszinttal ellentétben) majdnem mindig tartalmaznak cukrot, és időnként olyan sokat, hogy valóban likőrök:)
süti beállítások módosítása