Most induló napi retro mjúzik rovatom ihletője Kök barátom és Lewi kollégám, akik szinte egyszerre dúdolták ugyan azt a dalt, egymástól 180 km-re. :)

A dal nem más mint az Opus zenekartól a Life is Live című dal, amit mindenki csak "levelet kaptam lájf" címmel ismer. Az előadót meg gondolom senki sem ismeri.

A dal 1985-ős tehát nem öreg, tekintve hogy én 83-as vagyok és még fiatal. Amit tutira senki nem sejt hogy 14 albumot adtak ki összesen (koncert, és best of albumokkal együtt), "Best of"-ból csak kettő volt, pedig a régi zenekaroknál nagyon nagy divat (lásd: Edda (7)).

És amit biztos senki sem tud hogy a New York Islanders hokicsapat hivatalos dala volt a 2010-2011-es szezonban.

a nyelvű verziót Mr Rick-nek köszönhetjük, gondolom ezt sem tudta senki :) Most hogy hallgatom a magyar verziót.... a zene majd tökéletesen megegyezik a szállj el kismadár című mulatós Republic nótára... ez megmagyarázza a felvétel népszerűségét. :)

 

 

 

 

Címkék: republic edda opus mr rick levelet kaptam life life is live szallj csak szallj napi retro muzik

A bejegyzés trackback címe:

https://ubisali.blog.hu/api/trackback/id/tr793063126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása