Úgy gondoltam itt az ideje hogy megírjam a kis történetünket, hiszen mostmár szinte biztos hogy megrövidítettek minket. És magyarország szinte összes rock zenekarát.

Történt egyszer 2011 augusztusában, hogy a dobosunk Balázs izgatottan hívott fel, hogy megkereste őt egy P. Antal (Piszmán) nevű ember és koncert túrnét, fellépési lehetőséget ajánlott nekünk.

Az ajánlat RockDay's néven futott, 100 zenekar az ország egész területén októbertől december közepéig 10 koncertel. Itt még minden nagyon jól hangzott. Nem is sejtettük hogy mekkora buktára készülünk rá....

Megbeszéltük a személyes találkozót Anti saját kecójára, hogy megdumáljuk a dolgokat, a részleteket.
Persze én sem most jöttem a falvédőről, utána néztem ennek a gyereknek meg a produkciós irodának is. A neten mindent rendben találtam, régebben is szervezett már nagyobb kaliberű rendezvényeket (Sztárgyár), és igazából semmi panaszos dolgot nem találtam róla.

Megérkeztünk a Marina sétányra (a dunaplaza mögött, na az már majdnem kalifornia :)), aztán el kezdett mesélni.

...100 autót már rendeztem, az fog titeket szállítani...fellépésenként 40 rongyot kaptok...lesz saját hangmérnökötök és road-otok (szerk:nem a zenekar)... behangolják a gitárotokat...a SÖR behűtve vár titeket a színpad előtt...

Na ezzel a sörös dologgal meg is fogott :) Aztán jött a dolog kellemetlenebb része. 30 ezret kért cserébe a szervezésért, promóciókra ilyenekre. Megbeszéltük a bandával, négyen vagyunk fejenként 7500 nem a világ. És ha csak egy buli is összejön akkor már pénzünknél vagyunk.

(Addig hallgassatok egy kis zenét)

A szerződés egyszerű volt mint egy pofon... zseton kifizet, szerződés aláír.
Innentől kezdve jött a várakozás, megkaptuk a sablont a kiadványhoz, kitöltöttük, készítettünk képet hozzá. Lelkiismeretesen gyakoroltunk.

És jöttek a csúszások és pesszimista zenekarok (utólag okosan). De tudjuk, utólag okosnak lenni olyan mint előre hülyének.

Szóval meg is kaptuk az e-mailt...kezdés előtt 5 nappal jött egy levél Antitól:

Sajnos nagyon rossz hírrel kel kezdenem. Minden munkám, erőfeszítésem, jó szándékom ellenére a Rockdays, még mielőtt elindulhatott volna a mai nappal leáll, és minden leszervezett koncertet a mai nappal lemondok...de a ti általatok hozzájárulásként átvett 30.000.- Ft-ot természetesen hiánytalanul visszafizetem legkésőbb 2011. október 15.-napjáig személyesen, vagy átutalással.

Na erre kíváncsi leszek... A többi zenekar nem volt ennyire megértő, mivel vannak akik nem csak 30-at buktak, hanem sokkal több pénzt, illetve fellépési, bevételi lehetőséget. Na ekkor jó magyar módjára előkerült a "kapa" és a "kasza", teljesen jogosan. Anti meg "eltűnt", csendben maradt.

Az volt a szerencsénk, hogy nem igazán értett a számítógéphez ezért a több mint 100 zenekar e-mail címe egyben megvolt az általa küldött kör levelekben.
Így el kezdett szerveződni a facebook csoport, a károsítottak által, hogy azért próbáljunk meg összehozni pár koncertet, ha már ennyi zenekar összejött.

Volt még egy nagy összejövetel a Dürer kertben is, ahol nagyon sok zenekar képviseltette magát. A csoport nagyon sokat köszönhet a Motoroshang rádiónak, akik a kezükbe vették az ügyet.

Na aztán megjött nemrég a kedvenc sms-em. Anti írt: 

A mai napon önkezemmel véget vetek földi létemnek....

Na ez most nagyon ideillik:

Na fasza, ennyit azért nem ér az a 30 ezer forint, bár közben kiderült hogy más zenekaroknak sokkal többel lóg (100.000-300.000). Szerintem annyit sem ér egy ember élet, egy gerinc már anál inkább. És nem hiszitek el minden zenekarnak küldött egy ilyen sms-t, kb 3-4 órájába kerülhetett, addig pötyögött... gondoltam biztos lassan hat a gyógyszer.

És nem tévedtem nagyot, egy-két zenekar azonnal  hívta a rendőrséget, és meg nem erősített hírek szerint rendőrök megtalálták, kórházba vitték.. aztán olyat is hallottam hogy mégsem. Most itt vagyunk magunkra hagyva több mint 100 zenekar.

És így utólag belegondolva, beleérezve, szerintem nem akartak minket átverni, szerintem nem ez volt a cél, egyszerűen belebukott. De azt hiszem nem ez az útja a bukásnak.
Egy rendes ember kiáll elénk és azt mondja gyerekek beszoptuk... még ha nem is tudok fizetni, akkor szervezek nektek ingyen koncertet, eladom a három ingatlanom közül az egyiket (még a személyigazolvány száma is megvan :)).

De Anti nem. Az túl bonyolult, egész életében producer volt, tehát nem dolgozott semmit. Most meg hogy problémája van elmenekül. Nem szép dolog, így aztán megy a csoportos feljelentés.

Gyerekek így kell átverni magyarország összes rock zenekarát egyszerre.

De sebaj, holnap mi még kezdhetjük előlröl:

Címkék: rock magyarország csalás zenekarok több millió

A bejegyzés trackback címe:

https://ubisali.blog.hu/api/trackback/id/tr843296707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.14. 15:50:20

Hát szomorú. De azért nagyobb összegű pénzt nem tennék rá, hogy nem volt ez előre kitalálva... :(

hyreit 2011.10.15. 15:23:21

mi Hegyeshalomban jártunk így: hogy hajnali 1 re voltunk kiírva, és fél háromkor szóltak hogy az előttünk lévő együttes se tud fellépni mert a szervezők elb*szták a felszerelést.. és hát azóta is várjuk legalább az útiköltségünket... (július 29.-ke óta... de azért ez kicsit durvább. részvétem az együtteseknek, mást sajnos nem tudok tenni...

ikszüpszilon 2011.10.16. 18:00:03

Elképesztő a hazai iparban, hogy hány kókler szervező meri magát egyáltalán annak nevezni, akik annyit értenek a dolgukhoz, mint egy pingvin az atomfizikához.

kovacsur 2011.11.07. 10:32:19

Okos gyerek ez az Anti, de jövőre én szervezem a RockDay's-t. A sör és a roadok mellé felszopó lányokat is ígérek majd:D:D

Dexxter182 · http://ubisali.blog.hu 2011.11.07. 10:43:53

@kovacsur: Örömmel fogadjuk Kovács Úr :) De akkor valami hungaricum-os helyszín is legyen :)

kovacsur 2011.11.07. 10:45:28

jobban elfértek mint simonnál :D
süti beállítások módosítása