Index.hu, blog ketrec, robot kutya....

Az amerikai hadsereg egyik legnagyobb gondja a gyalogosok túlterheltsége – ennek megoldását hivatalosan is az öt legfontosabb fejlesztési feladat közé sorolták. Az évek alatt ugyanis a gyalogosok egyre komolyabb felszerelést kaptak, ennek súlya mára elérheti a 45 kilót. A Védelmi Minisztérium kutatásokért felelős részlege, a DARPA erre fejlesztette ki a robotkutyát, aminek persze van hivatalos, látványosan rövidíthető neve is : Legged Squad Support System (LS3), azaz lábas csapattámogató rendszer.

A kutya rendkívül  ügyes és kurva hangos. Ezeket a szerkezeteket 10 kilóméterről meghallja egy vietkong. Átjut ugyan az akadályokon, de kb 10* annyi idő alatt mint egy normál teve :)

Bele sem merek gondolni mennyi pénzt ölhettek bele. Ráadásul tök úgy néz ki mintha két fickó egymással szemben szerencsétlenkedne....

Szerencsére más is észre vette ezt :)

Itt jön a lényeg, jó szórakozást. :)

 

 

Címkék: kutya robot vicces robot kutya

A bejegyzés trackback címe:

https://ubisali.blog.hu/api/trackback/id/tr164104033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása